Humanitarna akcija na All Star večeri i obavještenje o pojačavanjima pred playoff fazu.

Banjalučka basket asocijacija će u saradnji sa Udruženjem građana ,,Kultura Kulturi” učestovati u humanitarnoj akciji prikljupljanja novčanih sredstava za samohranu (teško oboljelu) majku Snježanu Plavšić i njenog sina. Sredstva će se prikupljati od kotizacija u takmičenju u šutiranju trojki na All Star večeri Nektar biznis-rekreativ lige, i od ekipa učesnica koje budu htjele da doniraju određeni iznos za samohranu majku. Željeli bismo da se zahvalimo ekipama KK Smugglers i Unicredit banka na doniranom novcu, i pozivamo ostale ekipe da doniraju sredstva u humanitarnu kutiju koja će biti postavljena i dvorani SportTrend. Napominjemo da je maksimalan broj prijavljenih takmičara za šutiranje trojki po 2 igrača iz svake ekipe, što u konačnici znači da ako se ispuni kvota od 40 takmičara možemo prikupiti 400km za ovu porodicu.
Pripremili smo još pozitivno jedno iznenađenje za učesnike All Star večeri i ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da prisustvuju ovoj manifestaciji.

Napomena za registrovanje igrača pred playoff.
Pravilnik lige.
Član 20. Registrovanje igrača pred playoff fazu se vrši po sledećim principima.
Tačka 1. Smiju se registrovati samo igrači koji nisu nastupali ni za jednu ekipu u tekućoj sezoni lige, i igrači koji nisu nastupali ni za jedan tim aktivno u bilo kojoj ligi u državi ili inostranstvu.
Tačka 2. Maksimalan broj registrovanih novih igrača je 2, pod uslovom da konačni broj ne prelazi 15 igrača po ekipi.
Tačka 3. Ako ekipa ima 15 igrača, i želi da registruje novog igrača, ona to može učiniti samo pod uslovom da je jedan od igrača povrijeđen (obavezno dostaviti ljekarsko uvjerenje), te time zamijeniti tog igrača novim igračem.
Tačka 4. Svako mijenjanje ili dodatna registracija igrača iznosi 100km po igraču.
Tačka 5. Registrovani igrači moraju dostaviti osnovne informacije o sebi da bi bili evidentirani u spisak igrača.

Krajnji rok za registraciju dodatnih igrača je 13.04.2019 godine do 20h, i sa ovim datumom i vremenom završavamo konačne spiskove ekipa.
Novi registrovani igrač može da koristi dres koji je koristio prethodni ili neki drugi njegov saigrač, takođe može da kupi sebi dres u GBT-ju sa logom BLBA.